Vestuvių šventės – vienos svarbiausių žmonių gyvenime. Vien tik iš pirminės idėjos vestuvės simbolizuoja jaukumą, geranoriškumą, naują gyvenimo etapą, spinduliuojantį visapusiškų pozityvumu. Vis dėlto, siekiant, kad vestuvės išliktų nepamirštamos, būtina pasirūpinti aibe niuansų, kurios galėtų suteikti džiaugsmą ir susirinkusiems svečiams. Neabejotinai, žinant, kaip lietuviai mėgsta skaniai pavalgyti, maistas vestuvėms yra beatodairiškai svarbus – taigi, ko gi derėtų nepamiršti, galvojant apie vaišių stalą ir kurie gi patiekalai yra dažniausiai pasirenkami, bei tiekiami, vestuvių metu?
Pirmiausia reikėtų pažymėti, kad visa vaišių programa yra skirstoma į kelias dalis – tai šaltųjų patiekalų, užkandžių pateikimas, tuomet karštųjų, o galiausiai – įvairūs desertai, gaivieji gėrimai ir pan. Atitinkamai, atsižvelgiant į vietą, kurioje švęsite, bei numatomą vakaro programą, būtų galima orientuotis kokių patiekalų, bei kiek daug, reikėtų užsisakyti, kad maisto ne tai, kad užtektų per akis, tačiau jog ir nereikėtų be reikalo išmesti didžiulių finansinių sumų.
Įprastai, tarp šaltųjų patiekalų dažniausiai yra pateikiamos skirtingų rūšių salotos – tai gali būti ir graikiškosios, šviežių, natūralių daržovių salotos, taip pat specifiški krepšeliai su vištiena, ar kitokios mėsos, šaltaisiais patiekalais. Be viso to, vieno kąsnio užkandžiai šiose situacijose taip pat yra labai svarbūs – vieni iš populiariausių šiuo metu yra kruasanai, kurie taip pat gali būti pateikiami tiek vegetarams, tiek viską valgantiems asmenims. Taip pat įvairūs duoniukai, vyniotinių asorti ir panašūs šaltieji užkandžiai yra daugiau, nei sveikintini šventėje.
Tarp karštųjų patiekalų įprastinių tendencijų, kaip ir nėra – siekiama orientuotis į tai, ar žmonėms bus sukuriamos patogios vietos maisto valgymui, ar bus pakankamai sėdimųjų vietų ir panašiai. Vis dėlto, siekiant įvardyti pagrindinius patiekalus, pagrinde vyrauja įvairūs kepsniai – vištiena, siekiantiems pavalgyti lengviau, kiauliena, ar jautiena, kiek sunkesnį maistą mėgstantiems, pateikiant su įvairiu garnyru, vyraujančiu nuo ryžių iki grilyje keptų bulvių.
Desertai – visiškai laisvas pasirinkimas. Kai kuriose šventėse desertų visai neužsisakoma, siekiama užsisakyti daugiau šaltųjų patiekalų, užkandžių, tuo atveju, jeigu svečiai po pagrindinių patiekalų vis dar nesijaustų sotūs. Galiausiai, tai yra jūsų šventė, todėl itin rekomenduojama įvertinti asmeninę situaciją ir viską užsisakyti savo nuožiūra – tai, kas patinka jums.